Koekoekstraat en Velduil

Locatie

De woningen liggen aan de rand van de wijk Assen Oost. De wijk is ruim opgezet en heeft een zeer groen karakter. De woningen liggen op steenworpafstand van het station en van het lommerrijke Oosterpark waar de kinderen heerlijk kunnen spelen in het nabijgelegen speeltuintje. Elders in de wijk is een groter wandelgebied ‘Valkenstijn’. Naast het centrum van Assen heeft de wijk ook een eigen winkelcentrum met supermarkten, een drogisterij, een bakker en meer.
De woningen zijn omsloten door de grotendeels jaren 30 woningen van de Oosterparallelweg en wijkcentrum De Schulp. Een ruime groene zone scheidt de rijwoningen van De Schulp. Aan de achterkant hebben de woningen een ruime tuin met een eigen berging en een eigen parkeerplaats.

Alles in de buurt!

Centraal wonen in Assen!

Assen, de hoofdstad van Drenthe, telt inmiddels ruim 68.000 inwoners en is voornemens door te groeien. Assen kent een rijke historie welke terugvoert tot naar de 13e eeuw. Deze historie is terug te vinden in de meer dan 100 monumentale panden. De binnenstad kenmerkt zich door vele oude panden welke daardoor terecht een beschermd stadsgezicht genieten.
Vele evenementen op het vlak van cultuur, muziek en sport laten Assen bruisen. Tal van deze evenementen vinden in het centrum en rondom het circuit van Assen plaats met als hoogtepunt het Dutch TT weekend.

De Velduil
Bruisend stadshart
Cultuurcentrum De Nieuwe Kolk
Station
Asserbos Asserbos
Basisschool de Regenboog
Drents Museum
Ambachtsbakker
Winkelcentrum de Vredeveld

Aan de rand van assen oost

Historie

De school aan de Koekoekstraat is in 1952 gebouwd waar toentertijd de Groen van Prinstererschool haar intrek in heeft genomen. Vanaf 1985 is de Vrije School Assen in het gebouw gehuisvest geweest.

Voorzieningen

Een stad van een dergelijke omvang heeft alle basisvoorzieningen in huis, daarbij kan tevens een ziekenhuis niet ontbreken. Naast de vele sportverenigingen heeft Assen tevens een groot sport- en evenementencentrum “De Bonte Wever”. Assen biedt tevens een groot aanbod van basis en middelbaar onderwijs, horecagelegenheden en culturele voorzieningen waaronder De Nieuwe Kolk met een theater, bioscoopzalen, bibliotheek én het Drents Museum met spraakmakende internationale tentoonstellingen. Dit is nog maar een greep uit het grote aanbod.

Bereikbaarheid

De woningen hebben een unieke ligging ten opzichte van het trein– en busstation. Het station bevindt zich hemelsbreed slechts op 200 meter en heeft een directe verbinding met Meppel en Groningen. De bruisende binnenstad met haar gezellige winkeltjes bevindt zich op circa 5 minuten fietsen. De A28 biedt een uitstekende bereikbaarheid met de auto voor de steden Groningen, Hoogeveen, Meppel en Zwolle. Zo bent u bijvoorbeeld binnen 30 minuten in de binnenstad van Groningen.

Balloërveld

Ten oosten van Assen bevindt zich het zeer indrukwekkende natuurgebied Balloërveld behorend bij het Drentsche Aa-gebied. Dit uitgestrekte natuurgebied dat belangrijke archeologische elementen bevat, kent ook een diversiteit aan dieren waaronder een grote schaapskudde met 400 schapen. Het natuurgebied zelf bestaat hoofdzakelijk uit heide, afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen.

Ontwikkeling en realisatie:
Koenen Bouw
(0591)623500 | koenen@volkerwessels.com | www.koenenbouwemmen.nl


Verkoop & informatie:
Groenhout Makelaars | Markt 11a | Assen | (0592)461202
info@groenhoutmakelaars.nl

Oosting makelaars
Groningerstraat 7 | Assen | (0592)310144
info@oostingmakelaarsassen.nl