Alle woningen zijn onder optie of verkocht onder voorbehoud. Hartelijk dank voor uw belangstelling!!

De Velduil | Assen

In de wijk Assen-Oost, op de locatie van de voormalige Vrije School, wordt plan 'De Velduil' gerealiseerd. Het plan wordt ontsloten via de Koekoekstraat en de Oosterparallelweg en bestaat uit vier duurzame twee-onder-een-kapwoningen en acht rijwoningen. Tussen de woningen en De Schulp wordt daarbij een fraaie groene omgeving gecreëerd.

Deze nieuwbouwwoningen worden onder architectuur gebouwd. Architectenbureau 12WAT uit Assen zorgt ervoor dat Assen weer een stukje mooier wordt.

De ruime woningen worden uitgerust met een goede thermische schil. Ze krijgen als het ware een 'warme jas'. Daarmee wordt niet alleen de energielast verlaagd, maar het betekent ook een zeer comfortabel binnenklimaat!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Klik dan op onderstaande button.

Aan de rand van assen oost

De groene wijk

Het plan ligt aan de rand van de populaire wijk Assen-Oost en heeft een unieke ligging ten opzichte van het trein– en busstation. Het station bevindt zich hemelsbreed op 200 meter afstand en heeft een directe verbinding met Meppel en Groningen.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Duurzaamheid

De woningen worden in de basis bijna energieneutraal gebouwd en zijn daarom al klaar voor de toekomstige energie-eisen.
Wat is eigenlijk een bijna energieneutrale woning?
Een bijna energieneutrale woning is erop gericht dat energiebehoefte van het huis zoveel mogelijk wordt beperkt door verspilling tegen te gaan. Dit is te bewerkstelligen door hogere isolatiewaarden van de gevel, dak en vloer, betere kierdichting en toepassing van triple glas.
Daarnaast maak je maximaal gebruik van de energie uit duurzame bronnen waarmee je het gebruik van fossiele energie beperkt.
En, hernieuwbare (duurzame) energie wek je zelf met zonnepanelen.
Met het NOM-optiepakket zijn de woningen te upgraden naar een NOM-woning.

Architect

Walter Stoop | 12WAT

Architectenbureau 12WAT uit Assen is verantwoordelijk voor het buitengewone ontwerp. De architecten van 12WAT zien elk project als een uitdaging om telkens weer iets bijzonders te creëren. Met de nabije omgeving als inspiratiebron is het Walter Stoop ook dit keer weer gelukt.

Ter inspiratie voor het ontwerp voor deze woningen heeft de reeds aanwezige bebouwing gediend van kort na de tweede wereldoorlog. De gevelopbouw van de woningen met specifieke metselwerk detailleringen en verbijzonderingen bij entrees en kopgevels geven een duidelijke structuur. In de kopgevels van de rijwoningen is het kenmerkende metselwerkverband gebruikt dat bij meerdere gebouwen in de wijk is terug te vinden. De fraaie contrasterende kleuren in de metselwerkvlakken geven de gevel extra smoel. Door meerdere optionele invullingen van de gevel kan er een dynamisch straatbeeld ontstaan.

Het zijn eigentijdse woningen geworden met een knipoog naar de bestaande bebouwing en daarmee verankeren de woningen zich in de rijke geschiedenis van de wijk.

Nieuws

Alle woningen zijn verkocht!!
22-02-2021
Heb jij je al ingeschreven?
05-01-2021
De verkoop is gestart!
18-12-2020

Duurzame hypotheek

Financieel

Hypotheekverstrekkers bieden extra aantrekkelijke rentetarieven aan voor duurzame woningen. De korting bij de duurzame hypotheekvormen kunnen oplopen tot wel 0,2%.

Kies je voor het NOM-pakket? Diverse hypotheekverstrekkers geven extra rentekorting en de mogelijkheid om extra te lenen bij een NOM-woning. Het rentevoordeel kan fors oplopen. Vraag jouw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Contactinformatie

Ontwikkeling & realisatie:

Koenen Bouw

(0591)623500 | www.koenenbouwemmen.nl

Verkoop & informatie:

Groenhout Makelaars

Markt 11a | Assen | (0592)461202

Verkoop & informatie:

Oosting makelaars

Groningerstraat 7 | Assen | (0592)310144